Hallon & blåbärspaj med vaniljsås



Recept Blåbärspaj:

500 g Blåbär och Hallon
1,5 dl socker
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl

Blanda bären och lite socker i en pajform. Blanda sedan, socker, havregryn, vetemjöl i en bunke och tillsätt det kalla smöret. Smula degen till en smuldeg och strö över bären. 200 grader i 25-30 minuter.

Recept Vaniljsås:

1 ägg
2,5 tsk vetemjöl /potatismjöl
1,5 msk socker
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Vispa äggvitan till hårt skum. Häll allt utom äggvitan och vaniljsocker i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning. (skall ej koka, ta av så fort vaniljsåses tjocknar).
Häll sedan över i en skål och vispa tills det kallnar, rör ner äggvitan och vaniljsockret. Serveras med fördel direkt efter tillagning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar